Voor verwijzers

Samen de beste zorg voor uw patiënten

Persoonlijk, laagdrempelig en efficiënt contact met u, als (huis)arts, vind ik erg belangrijk. Mochten we elkaar nog niet kennen dan maak ik graag met u kennis. Uw patiënten kunnen bij mij terecht met voedingsgerelateerde problemen zoals overgewicht, ondergewicht/ondervoeding, diabetes, hart- en vaatziekten, maag-darmproblemen, verminderde nierfunctie en botontkalking. Graag ondersteun ik uw patiënten door middel van haalbare adviezen met als doel gezondheidswinst en een betere kwaliteit van leven. De Artsenwijzer diëtetiek geeft aan op welk moment welke voedingszorg geschikt is. Ik kijk uit naar een fijne samenwerking!

Een arts die op een clipboard schrijft
Joni Roelse, diëtiste bij Dieet in de Praktijk, biedt persoonlijk voedingsadvies in Zevenaar

Doorverwijzen naar Dieet in de Praktijk

U kunt uw patiënten digitaal doorverwijzen via Zorgdomein. Hier ben ik te vinden onder: paramedici > diëtetiek > ‘Dieet in de Praktijk’ in Zevenaar.

Ook kunt u gebruik maken van mijn verwijsformulier. Deze kunt u uitprinten en ingevuld meegeven aan uw patiënt. 

Dieet in de Praktijk is ook aangesloten bij de ketenzorg. Via VipLive/Topicus kunt u uw patiënten doorverwijzen. 

Vergoeding

Uw patiënten krijgen jaarlijks drie uur dieetadvies vergoed vanuit de basisverzekering. Vergoeding vanuit de basisverzekering gaat wel van het eigen risico af als dit nog niet verbruikt is (dit geldt niet voor jongeren tot 18 jaar). De aanvullende verzekering vergoedt soms extra uren.

Patiënten die doorverwezen worden via de ketenzorg krijgen 3 tot 5 uur per jaar dieetadvies vergoed. Deze vergoeding valt buiten het eigen risico.

Overige praktijkinformatie

Na het eerste en het laatste consult ontvangt u een rapportage. Indien gewenst en/of noodzakelijk kan ik u ook tussentijds een rapportage sturen. Voor patiëntspecifiek overleg kunt mij altijd telefonisch (+31617443630) of via e-mail (info@dieetindepraktijk.nl) bereiken.

Voor een bezoek aan de diëtist is een verwijsbrief niet noodzakelijk. Toch stel ik een verwijsbrief erg op prijs omdat deze waardevolle informatie bevat over de patiënt waardoor de behandeling zo efficiënt mogelijk kan verlopen. Wanneer een patiënt zonder verwijsbrief bij mij komt, moet de DTD-screening uitgevoerd worden. Door middel van deze screening kan ik beoordelen of de hulpvraag en/of klachten passen binnen mijn expertise en of de behandeling kan worden gestart. Indien er sprake is van een contra-indicatie of alarmerende signalen, zal ik de patiënt adviseren contact met de (huis)arts op te nemen. 

Voor patiënten in de ketenzorg is een verwijsbrief wel noodzakelijk. 

Op indicatie kan ik uw patiënten ook thuis bezoeken. Dit moet dan wel op de verwijsbrief worden vermeld. 

Indien gewenst, kom ik graag folders langsbrengen voor in uw praktijk.

Een hand die een pen vasthoudt boven een boek

Contact

Uiteraard kunt u mij altijd benaderen voor overleg of het verstrekken van meer informatie. Ook ben ik bereikbaar via Siilo, een beveiligde zorgverleners app.